Veelgestelde vragen Social Media Marketing programma 2015

Wanneer start het programma?
Je kunt met het trainingsprogramma starten wanneer je wilt. Ook de start is online.

De dagelijkse mails ontvang je ’s ochtends tussen 7:00 en 8:00 uur in je mailbox. Alleen de eerste dag krijg je de mail pas in de loop van de dag.

Hoe lang duurt het programma? 
Het programma duurt ongeveer drie maanden. Je start wanneer het jou uitkomt en na 3 maanden eindigen de dagelijkse mails.

Kan ik de opdrachten ook teruglezen?
Ja dit is mogelijk. Naast dat je de trainingsopdracht elke dag per email ontvangt, zijn deze ook terug te lezen in onze E-learning. Dit is onze online leeromgeving waar de videotrainingen te bekijken zijn en alle opdrachten kunnen worden teruggelezen. Hier kun je bv ook een beetje vooruitwerken als je op vakantie gaat.

Wat als ik een of meerdere weken afwezig ben tijdens het programma?
Gedurende je afwezigheid draait het programma gewoon door. Dit betekent niet dat je in die tijd de opdrachten mist, je krijgt ze gewoon in je mailbox. Je kunt eventueel vooruit werken of bij terugkomst de opdrachten inhalen, omdat alle opdrachten ook terug te vinden zijn in onze E-learning omgeving.

Kan ik vooruit werken?
Ja dit is mogelijk maar niet aan te raden voor langere tijd, tenzij daar een goede reden voor is (zie vorige vraag).

Wat is het niveau van het trainingsprogramma?
Ons trainingsprogramma is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en zelfs zonder enige ervaring op Social Media kun je meedoen.

We begeleiden je stap voor stap. Heb je al accounts op de 3 belangrijkste sociale netwerken Linkedin, Facebook en Twitter? Dan heb je een aantal dagen in de training het iets gemakkelijker, maar ook dan krijg je genoeg tips om je profielen te verbeteren.

De training draait niet alleen om het aanleren van vaardigheden, maar juist om het ontwikkelen en uitvoeren van een persoonlijke marketingstrategie. De benodigde vaardigheden leer je daarbij spelenderwijs en stap voor stap.

Wat is de planning van het trainingsprogramma?
Maandag na invullen formulier:
Start van de training. Vanaf nu ontvang je 3 maanden elke dag een mail met een opdracht van 20-30 minuten

Na 3 maanden: Einde van de dagelijkse email-opdrachten.

We starten met een strategietraining van ruim 3 weken, gevolgd door het aanmaken, inrichten en succesvol inzetten van persoonlijke accounts op Linkedin, Twitter en Facebook.
Na een extra strategietraining vervolgen we met het blok Content Marketing (met o.a. de Content Matrix en Google Alerts), waarna we de zakelijke profielen op Linkedin, Twitter en Facebook behandelen. We sluiten af met het werken met Linkedin groepen.

Wat als ik geen website heb, kan ik dan toch meedoen?
Het is voor je zelf handig als je al een website hebt, maar je hebt niet per sé een website nodig om te starten met de training. Wil je na deze training verder werk maken van je Social Media Marketing (bijvoorbeeld met de vervolgtraining) is een website wel echt noodzakelijk.
Omdat we al veel vragen hebben gekregen van klanten over het ontwikkelen van een eigen website, gaan we dit wellicht in ons dienstenaanbod opnemen.