Stap 2 van 5: In 5 stappen succesvol met Social Media

Vorige week gaf ik al aan dat veel ondernemers (willen) starten met Social Media omdat ze het gevoel hebben dat ze wel ‘moeten’, maar eigenlijk niet goed weten hoe of waar te beginnen.

In 5 stappen ga ik je daarbij helpen.

Bij stap 1 gaf ik je het advies om eerst goed na te denken over de werkelijke reden om iets te gaan doen met Social Media, omdat je het misschien zelfs wel beter niet kunt doen! Artikel gemist? Hier kun je het opnieuw lezen

Vandaag tijd voor stap 2, het logische vervolg. Want als je eenmaal hebt besloten, dat je er echt iets mee wilt doen, komt de belangrijkste vraag:

Wat wil je bereiken?

Als je weet waarom je Social Media wil inzetten in de marketingstrategie van je bedrijf, is de volgende stap bepalen wat je er precies mee wil bereiken. Wil je meer leads of klanten? Dat (meer) mensen over je praten en je aanbevelen? Gezien worden als expert? Je naamsbekendheid vergroten? Gevonden worden als mensen op Google zoeken? Als ik mijn cursisten vraag wat zij het liefste willen bereiken met Social Media zijn dit de meest gehoorde doelen:

– Leadgeneratie (meer omzet en meer potentiĆ«le klanten

– Expertstatus krijgen

– Gevonden worden / Zoekmachineoptimalisatie

– Naamsbekendheid vergroten

– Ambassadeurs creĆ«ren

Dit is een greep uit de doelen die je o.a. met Social Media kunt bereiken en precies deze hoor ik ook altijd terug van mijn cursisten als ik ze vraag wat zij graag zouden willen bereiken.

En jij? Welk doel zou jij willen bereiken?

Vertel welk doel jij zou willen bereiken door hieronder een reactie achter te laten.socialmediamarketingtarget

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
How does this post make you feel?
  • Excited
  • Fascinated
  • Amused
  • Bored
  • Sad
  • Angry

Trackbacks

  1. […] Marketing te krijgen. In stap 1 vroeg ik je waarom je eigenlijk iets wil doen met Social Media In stap 2 heb je nagedacht welke doelen je wil bereiken met Social Media Marketing. In stap 3 gaf ik je tips […]

  2. […] stap 1 vroeg ik je waarom je eigenlijk iets wil doen met Social Media. In stap 2 heb je nagedacht welke doelen je wil bereiken met Social Media Marketing. In stap 3 gaf ik je tips […]

  3. […] Marketing te krijgen. In stap 1 vroeg ik je waarom je eigenlijk iets wil doen met Social Media In stap 2 heb je nagedacht welke doelen je wil bereiken met Social Media […]

  4. […] Marketing te krijgen. In stap 1 vroeg ik je waarom je eigenlijk iets wil doen met Social Media In stap 2 heb je nagedacht welke doelen je wil bereiken met Social Media Marketing. In stap 3 gaf ik je tips […]

Speak Your Mind

*