Over OR

Jannetta Dorsman

Jannetta Dorsman is een echte duizendpoot. Afwisseling in activiteiten en diverse projecten coördineren is haar lust en haar leven. Een overzicht van de meeste projecten vind je hieronder:

Overzicht-Jannetta

Activiteiten voor Ondernemers RESULTAAT
Jannetta helpt ondernemers met passie voor hun vak bij het behalen van meer resultaat in veranderende marktomstandigheden. Professionele dienstverleners zoals makelaars, notarissen, advocaten, marketeers, coaches, schoonheidsspecialistes, interim-managers, etc., die zich realiseren dat ze ‘anders’ moeten werken, maar niet weten hoe en/of wel wat hulp kunnen gebruiken.

Trainingen
Voor de NVM (Makelaars) en KNB (Notarissen) verzorgt Jannetta diverse marketing trainingen waarvoor studiepunten worden toegekend, zoals Makelaar 2.0™, Personal branding en Notaris 2.0.

Presentaties Social Media
Regelmatig geeft Jannetta door heel Nederland (in company) presentaties over Social Media voor bedrijven, ondernemersverenigingen, vrouwennetwerken en diverse business clubs.

Online leeromgeving / E-learning Social Media Marketing
Als aanvulling op de trainingen en presentaties heeft Jannetta een online leeromgeving ontwikkeld, waarin alle marketingmogelijkheden van Social Media Marketing zijn opgenomen voor zowel beginners als gevorderden.

 

Overige Projecten en activiteiten

Woningadviseurs
Sinds 2010 brengt Jannetta wat ze andere ondernemers leert zelf in de praktijk door samen met haar echtgenoot René Hoksbergen een landelijke makelaarsformule te starten: Woningadviseurs. Deze franchiseformule maakt optimaal gebruik van alle relevante Nieuwe Media en onderscheidt zich met name door de unieke marketingplannen met doelgroepanalyse per huis. En met resultaat, want de gemiddelde verkooptijden liggen ver onder het landelijk gemiddelde met een hogere opbrengst.
Binnen 3 jaar na de start is Woningadviseurs makelaar van het jaar geworden.

Woningmarkt TV
Om kopers en verkopers zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij het kopen en verkopen van een huis, zendt Jannetta vanuit Woningmarkt TV wekelijks een video uit met onafhankelijke informatie en praktische tips bij het (ver)kopen van een huis of appartement. Uiteraard aangevuld met actuele onderwerpen zoals de NVM Kwartaalcijfers over de woningmarkt, overdrachtsbelasting, WOZ en Open Huis dagen.

Twedding
20-10-2010 trouwde Jannetta met René Hoksbergen in het eerste ‘Twitter-huwelijk” ter wereld.  Hun huwelijk was de aanleiding voor het grootste crowdsourced en crowdfunded event in 2010: Twedding, waaraan 200 vrijwilligers, 130 bedrijven en 35 artiesten meededen. Diverse lokale en landelijke TV-programma’s (o.a. NOS Journaal, SBS Hart van Nederland, RTL4 Koffietijd), kranten (o.a. Telegraaf, AD, Trouw), radiozenders (Radio 1, Radio 2, Radio 3, BNR, Wereldomroep) en diverse websites (NU.nl, RTV Utrecht, RTV Domstad) besteedden aandacht aan deze bijzondere dag, net als diverse media in het buitenland (Belgié, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Verenigde Staten en Australië).

Achtergrond
Jannetta Dorsman (1966) heeft bij een groot aantal (inter)nationale organisaties expertise opgebouwd op het gebied van Verkoop, Marketing, Automatisering en Procesoptimalisatie.

Jannetta startte haar carrière in 1986 met het automatiseren van de management informatiesystemen bij één van de grootste banken van Nederland. Haar interesse in het automatiseren van belangrijke onderdelen werd in die tijd ontwikkeld. Een aantal jaren later (1991) vervolgde zij haar carrière door zich te specialiseren in de verkoop, marketing en communicatie van automatiseringsoplossingen t.b.v. de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Het opzetten van de Nederlandse vestigingen van buitenlandse softwareleveranciers was hierbij een belangrijk onderdeel. Jannetta was daarbij verantwoordelijk voor zowel de interne organisatie als de verkoop, marketing en communicatie.

De klanten en opdrachtgevers waar zij voor werkte, bestonden vrijwel allemaal uit middelgrote tot grote, vaak internationale ondernemingen, waar professionaliteit en kwaliteit van dienstverlening voorop stonden. Een groot scala aan management theorieën en tools werden hierbij ingezet.

Jannetta heeft zichzelf daarbij altijd de vraag gesteld: “wat zou er gebeuren als je deze professionele managementtheorieën, methodes, modellen, inzichten en systemen, etc. zou inzetten en gebruiken voor het MKB?

Toen haar partner in 2005 besloot een eigen makelaarskantoor te starten, bracht zij al haar kennis, ideeën en concepten in de praktijk. Een duidelijke visie werd ontwikkeld, doelgroep bepaald, interne processsen onder de loep genomen en geoptimaliseerd en een heldere marketingaanpak ontwikkeld. Deze marketingstrategie werd door alle elementen in het nieuwe makelaarskantoor tot in het kleinste detail doorgevoerd.  Mede hierdoor nam dit kantoor binnen 9 maanden na opening een top 3 positie in. En dat in een gemeente met 60.000 inwoners, waar naast een handjevol andere kantoren al 20 NVM kantoren gevestigd waren.

De toepassing van Nieuwe Media en het concept Makelaar 2.0 nemen een belangrijke plek in bij Jannetta Dorsman. Interactieve websites, Google zoekmachine optimalisatie, Google Adwords, Email-marketing (o.a. Email-Nieuwsbrieven), Online Video (YouTube), Weblogs en Sociale netwerken (o.a. Hyves, LinkedIn, Twitter) spelen hierbij een belangrijke rol.

Daarbij heeft zij de stellige overtuiging dat je geen Nieuwe Media moet toepassen, omdat het ‘hip’ of ‘trendy’ is, maar omdat het bij je kantoor, je persoon, je visie en je strategie past. Dus geen ‘gehaktballen met slagroom’, om met Seth Godin te spreken.